Open dag

Met enige regelmaat organiseren wij een open dag. Tijdens deze dag krijgt u de gelegenheid een kijkje achter de schermen te nemen van ons rouwcentrum en kennis te maken met ons of de instellingen met wie wij nauw samenwerken.

Op onderstaande foto's krijgt u een impressie te zien van zo'n open dag. Tevens ziet u de leden van de vereniging 'Ons Boeregoed'. Zij laten hier de Zeeuwse rouwdracht zien. (foto's open dag: Alexander de Groot, foto's klederdracht: Eddy Westveer).


Tijdens de open dag wordt men in de gelegenheid vragen te stellen over de uitvaart en het rouwproces. Geen vraag is vreemd of raar.Tijdens de open dag wordt men in de gelegenheid vragen te stellen over de uitvaart en het rouwproces. Geen vraag is vreemd of raar.
Vroeger was dit rouwvervoer geen uitzondering. Tegenwoordig komt het niet meer zo veel voor. Tijdens de open dag in 2007 verwelkomden deze 2 paarden onze bezoekers.


Het vastleggen van de uitvaart met de videocamera komt vandaag de dag steeds vaker voor. Op verzoek kunnen wij een dergelijke video opname laten maken op dvd of video.


Een katholieke traditie is het bidprentje. Dit kleine kaartje is er in talloze verschillende varianten.


De metalen urnen van B&W BVBA hebben zowel een klassieke als een moderne uitstraling. Ze zijn ontworpen door de Vlissingse kunstenares Suzanne Bohncke.


links: Rouwarrangementen zijn er in veel verschillende vormen.
midden: 3d foto in glas, gemaakt naar 2d foto door DeVrind Gedenkartikelen.
rechts: De stand van DeVrind Gedenkartikelen.


Tijdens de open dag is er altijd een plaatselijke steenhouder vertegenwoordigd.